Ontmoet Willem Stohr

04-2019

Sinds januari versterkt Willem ons team als projectmanager bij onder andere de projecten ‘Power to the Pieper’ en ‘Ga voor Kleur’.

Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

‘s Ochtends ontbijt ik altijd thuis en sjees ik als een echte Amsterdammer op mijn fiets naar kantoor. Daar aangekomen vind ik het leuk als ik meetings heb waar ik energie van krijg en om echt in een project te duiken. Tijd nemen voor de lunch en een after-lunch-walk vind ik ook heel belangrijk.

‘s Avonds geef ik vaak roeitraining. Het is een goede afwisseling met mijn werk bij Food Cabinet: het is lekker buiten, sociaal, dynamisch en niet te plannen. Pubers, wind en het weer: 3 dingen die gewoon niet te beheersen zijn.

Heb je zelf ook iets met duurzaamheid?

Ik vind ‘positief’ een belangrijker woord, ik probeer me in te zetten voor positieve ontwikkelingen en initiatieven om de wereld een stukje beter te maken. Ik heb ook projecten gedaan met emancipatie en mensenrechten. Ik vind het belangrijk dat wij hier in de Westerse wereld ons bewust zijn van de privileges die wij hebben.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Elke week probeer ik iets cultureels te doen. Kunst inspireert me, ook voor dit werk. Goede opinie-artikelen uit de krant inspireren me ook heel erg. Ik probeer altijd te begrijpen wat er nu aan het veranderen is, ongeacht of ik het ermee eens ben of niet.

Welk gerecht is jouw specialiteit?

Mijn zelfgemaakte pizza’s zijn volgens mijn vrienden wel echt mijn specialiteit. En waar ik mezelf heel blij mee maak is gnocchi met spruitjes en zongedroogde tomaatjes. Of pasta met fruits de mer opgebakken in peperolie.