Ontmoet onze stagiaires Nikki & Ilja

04-2019

Bij Food Cabinet hebben we het hele jaar door plek voor één of meerdere ambitieuze stagiaires die campagne willen voeren voor een voedselsysteem met toekomst! Sinds februari versterken Nikki en Ilja het team als stagiaires communicatie & productie.

Nikki kwam de vacature van Food Cabinet tegen op de website van de Universiteit van Amsterdam, en solliciteerde terwijl ze in Spanje een uitwisseling semester deed. “De vacature trok me aan omdat Food Cabinet leuke campagnes voert, en omdat ze aandacht schenken aan gezond-, duurzaam- en lekker eten”. Ilja leerde Food Cabinet kennen via Nina en raakte hierdoor enthousiast.

Jullie lopen hier nu 4 maanden stage, hoe bevalt het tot nu toe?
Nikki: Het bevalt goed! Bij Food Cabinet leer ik veel over hoe ons voedselsysteem in elkaar zit en over duurzaamheid, vooral door de research die ik doe voor Van Amsterdamse Bodem. Doordat ik meewerkte aan de productie van de Floriade Dialogues Summit leer ik ook veel over hoe je campagnes en evenementen kunt opzetten. Wat ook fijn is, is dat ik veel ruimte krijg om mijn eigen onderzoek te doen. Voor mijn opleiding onderzoek ik welke motivatie mensen hebben om biologische voedingsmiddelen te kopen.

Ilja: Ik vind het ook heel leuk en leerzaam. Ik schrijf veel website- en social media content voor de kanalen van Food Cabinet en Power to the Pieper, en leer hierdoor veel over communicatie. Ook leer ik goed samen te werken en te overleggen. Handige skills om te hebben! Wat ik het allerleukst vind is de relaxte sfeer op kantoor! We lunchen elke dag uitgebreid met z’n allen, hebben vaak leuke activiteiten zoals de Food School, boekenclub en Cinemangé, en we hebben hele gezellige borrels!

Nikki: Dat is helemaal waar!

Welke rol heeft voedsel in jullie leven?
Nikki: Voor mij is eten echt iets sociaals. Als ik iets te vieren hebt of gewoon iets gezelligs ga doen met vrienden kom ik toch bijna altijd uit op samen eten. Het speelt voor mij dus zeker een grote rol.

Ilja: Voor mij is eten ook zeker iets sociaals, maar met eten bezig zijn is ook fijn als ‘me-time’. Lekker ‘s avonds uitgebreid voor mezelf koken, of ‘s ochtends de tijd nemen om rustig te ontbijten. Verder vind ik goede voeding heel belangrijk, omdat het zo’n grote invloed heeft op je gezondheid en het milieu.

Hoe ziet een dag in jullie leven eruit?
Nikki: Ik moet er best aan wennen dat het grootste gedeelte van mijn tijd nu uit werk bestaat, dat was ik niet echt gewend. Ik moet altijd een half uur fietsen naar kantoor. Dat vind ik eigenlijk heel fijn want ik krijg verder niet veel beweging op een stagedag.

Ilja: Ik vond de vroege ochtenden ook wel pittig in het begin, al ben ik er heel snel aan gewend. Ik vind het ‘s ochtends altijd lekker om de tijd te nemen om relaxed te ontbijten. Vervolgens ga ik naar kantoor, en eigenlijk ziet ook mijn werkdag er elke keer anders uit. Dingen die wel vaak terugkomen zijn wekelijkse besprekingen van de projecten waar ik aan werk, en content maken voor de websites en social media kanalen. ‘s Middags lunchen we altijd met z’n allen, en daarna een gezellige lunch walk om even de benen te strekken.

Nikki: Mijn taken op kantoor variëren van social media content maken tot rapportages schrijven, offertes aanvragen, artikelen schrijven en campagnes monitoren. Na stage ga ik soms sporten en ‘s avonds probeer ik nog iets gezelligs te doen met vrienden of m’n huisgenoten.

Noem een fun fact over jezelf
Nikki: Ik hou absoluut niet van kaas! Pizza’s en tosti’s neem ik altijd zonder kaas, maar met ham en pesto bijvoorbeeld.

Ilja: Ik hou juist wel van kaas! Maar ik eet dan weer geen vlees. Toen ik 15 was besloot ik op dierendag plotseling dat ik vegetariër wilde worden, en sindsdien eet ik geen vlees meer.

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Food Cabinet? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste stagiaires! Klik hier voor de vacature.